1.-2.12. Medzinárodná výstava psov NITRA

03.12.2012 16:26

Cely víkend sme strávili s Chikitkou na Medzinárodnej výstave psov  v Nitre. Vyrazili sme tam spolu s našimi priateľmi Majkou s Kenym, Stankou s Raisin a Ajrin, Lenkou s Eliškou, Lenkou s Rubym a našou pani chovateľkou pani Hanesovou a užili si skvelý výstavný víkend!

V sobotu sme robili psychickú podporu Majke s Kenym. Chica si tam užívala príjemné stretnutie s Raisin, Annushkou, Rubym a našou skvelou veterinárkou slečnou Odráškovou. Keny si odniesol svojho 1.CACa a my sme mohli ísť spokojne domov. Doma nás čakala Kami, ktorá sa zvítala s Chicou, pohrali sa a mohlo začať kúpanie a príprava na výstavu na ďalší deň.

Skoro ráno sme vyrazili smer Nitra v sprievode môjho priateľa s Kami a samozrejme aj Majky s Kenym. Hneď ako sme došli Chikitka bola ako doma, lietala a šantila, ale zato Kami chcela ísť domov ( neznáša výstavy po tom čo pretrpela v mladosti dve výstavy ). Chica lietala od Rubyho ku Galimu ( náš nový kamarát z dogfóra ) a až vtedy si Kaminečka uvedomila, že o ňu vôbec nejde a že ona bude len diváčkou, tak sa s kľudom usalašila a zaspinkala :) Keďže sme mali ešte ten nejaký čas do začiatku posudzovania, vyskúšali sme si chôdzu na výstavnom vodítku v kruhu a postoj na zemi. Hneď potom sme sa zvítali s pani Hanesovou, ktorá sa pozrela ako nám to ide a výskušala Chicu postavit na posudzovací stôl. ...potom sme už len čakali kým príde náš čas. Chic Lady sa predviedla prvýkrát v triede dorastu ako jediná sučka ( keďže Annushka bola predvedená v sobotu ). Našim rozhodcom bol tentokrát pán Vladimír Javorčík zo Slovenska. Do kruhu sme vošli, dali sa do výstavného postoja na zemi, pán rozhodca si k nám čupol a začal cmukať, čo Chicy mierne vystrašilo :(  Potom sme sa mali predviesť v kruhu, čo sme sa krásne niesli aj vďaka novému výstavnému vodítku z KWčka a na záver na stôl ukázať zuby. Zubenky sme ukázali, ale to prehmatanie od pána rozhodcu sa trošku opičke nepáčilo. Mňa osobne to celé neviem z akého dôvodu rozklepalo a pozerala som sa na Chicu a prihovárala som sa jej, že je šikulka a tá stála na posudzovacom stole a vyvaľovala očiská na mňa. Pán rozhodca k nám pristúpil, podal ruku a povedal nám, že musíme popracovať na povahe ALE že máme výbornu kvalitu srsti :)  A teda týmto sme si odniesli v triede dorastu ocenenie VN t.j. veľmi nádejná !

 

...posudok bol krásny ale výstižný: dobrý formát, dobre utváraná hlava, horná línia ešte nie celkom dotvorená, korektne uhlená, dobre nosený chvost, správny pohyb, o niečo menej výrazný temperament

 

Aby do budúcna vnímala Chikitka výstavy ako zábavu tak sa po odvystavovaní pošklbala s Galim, pofotila s jej maminkou Buffynkou a vynaháňala s Raisinkou. Kaminka sa už na záver výstavy tiež cítila fajn ako na pretekoch agility a behala tam hore dole a občas niekto zakričal, že nejaký psík tu zabehol a tým myslel Kami, ktorá sa prechádzala ako chcela :) ...ale aj tak mi to Kami dala vyžrať, pol dňa sa so mnou nebavila, bola urazená, že som sa Chike venovala a nie práve jej :(

 

...bol to skvelý víkend plný milých stretnutí a už teraz sa tešíme na ďalšie výstavne víkendy !!!